Krone haalt broekriem aan

Ondanks een uitstekend jaar in 2022/2023, gekenmerkt door recordverkopen, gaat de Duitse fabrikant van getrokken materieel Krone snijden in zijn uitgaven om het hoofd te bieden aan een onzekere markt.

Vergeleken met andere fabrikanten is Krone uniek omdat het ook sterk afhankelijk is van de landbouwsector. Net als in het transport zijn de economische vooruitzichten in deze sector onduidelijk en wordt er een afwachtende houding aangenomen. “De over het algemeen zeer moeilijke economische situatie, die wordt gekenmerkt door onzekerheid bij boeren en transportbedrijven over nieuwe investeringen en stijgende kosten, dwingt ons familiebedrijf tot aanzienlijke besparingen op alle gebieden”, legt Bernard Krone, voorzitter van de Raad van Commissarissen, uit, die internationale politieke crises, ongunstig Europees rentebeleid en hoge energieprijzen als risicofactoren noemt. Hij erkent ook, zij het halfslachtig, dat de bijzonder trage staat van de Duitse economie ook een probleem is.

Als gevolg hiervan heeft Krone bepaalde productielocaties in Nedersaksen al op werktijdverkorting gezet, een maatregel die zou kunnen worden uitgebreid naar andere delen van het bedrijf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo