Brigade Electronics lanceert Radar Predict

Brigade Electronics heeft een nieuw Blind Spot Information System veiligheidsysteem dat speciaal ontworpen is om fietsers te beschermen tegen incidenten met vrachtwagens. Radar Predict maakt gebruik van Artificial Intelligence en waarschuwt de bestuurder voor mogelijke ongeval door gegevens te analyseren zoals de snelheid en richting van zowel het voertuig als de fietsers in de buurt. 

Het ondersteunt het zicht van de vrachtwagenchauffeur via een dubbele radarunit, die aan de zijkant van het voertuig wordt gemonteerd om volledige zijdelingse dekking te bieden, inclusief de trailer. Een detectiemodus voor aanhangwagens detecteert of het voertuig is uitgerust met een aanhangwagen en voorkomt dat de knikgeleding valse waarschuwingen veroorzaakt. De bestuurder wordt alleen gewaarschuwd als een fietser de detectiezone binnenrijdt en een potentieel aanrijdingsrisico vormt. Het systeem geeft gedifferentieerde visuele en akoestische waarschuwingen op basis van de tijd tot de botsing, waarbij een eerste melding wordt gegeven bij detectie en een meer urgente waarschuwing wordt gegeven wanneer een dreigende botsing wordt voorspeld.

Radar Predict biedt 180-graden detectie en is actief bij snelheden onder de 30 km/h. Het geniet een garantie van drie jaar.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo