ECS lanceert tweede wekelijkse railservice richting Tsjechië

De Zeebrugse logistiekspeler ECS kondigt een tweede wekelijkse spoorverbinding aan tussen zijn containerterminal in de haven van Zeebrugge en de republiek Tsjechië. Op die manier wil ECS 8.800 vrachtwagens per jaar van de weg halen. 

Nadat ECS in september 2023 een eerste spoorlijn tussen Zeebrugge en Tsjechië opende, wordt de dienst nu uitgebreid met een tweede wekelijkse verbinding. Bij de lancering van die eerste dienst was de ambitie al om 4.400 trucks van de weg te halen. Met een tweede wekelijkse rit kan volgens ECS dat aantal verdubbeld worden. De keuze voor een treinconnectie tussen Zeebrugge en Oost-Europa is niet toevallig getimed. De operatoren gaan ervan uit dat de interesse in multimodale trajecten op deze as in de toekomst zal stijgen, gezien de Duitse plannen voor de verdubbeling van de ‘Maut’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo