Nieuwe spoordienst van ECS tussen Zeebrugge en Tsjechië

ECS neemt een nieuwe spoorroute tussen Zeebrugge en Lovosice (Tsjechië) in gebruik. Deze nieuwe verbinding komt tot stand met en voor één trouwe klant van ECS en in samenwerking met Lineas.

Een volle goederentrein rijdt wekelijks heen en terug. Op de heenreis worden 44 containers vol grondstoffen vervoerd. De bestemming wordt op woensdag bereikt. Dezelfde dag keert de trein met afgewerkte producten weer terug naar Zeebrugge met aankomst op vrijdag. Deze producten worden vervolgens opgeslagen in het spoorverbonden highbay-magazijn van ECS in Zeebrugge, van waaruit ze verder worden vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk via short sea shipping.

“Dat traject vormt de allereerste rechtstreekse treinverbinding tussen de haven van Zeebrugge en Oost-Europa. Hiermee halen we jaarlijks maar liefst 4.400 containers op evenveel vrachtwagens van de weg, goed voor een besparing van 3.000 ton CO2. Dat past helemaal binnen de CSR-strategie van ECS”, zegt ECS-CEO Sven Pieters.

Op korte termijn plant ECS, in samenwerking met Lineas, deze verbinding op te schalen met een extra trein. “Gezien de aankomende verdubbeling van de Duitse Maut wordt een extra push verwacht naar intermodale oplossingen; die vanuit Zeebrugge of Rotterdam dan ook weer verder intermodaal kunnen verscheept worden richting UK, Ierland of Zuid-Europa via reeds bestaand corridors”, aldus Pieters.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo