Intervest scoort logistieke bezettingsgraad van 96 procent in 2023

Kantoor- en logistiekontwikkelaar Intervest kan mooie cijfers voorleggen voor het jaar 2023. Het logistieke vastgoed kan bogen op een bezettingsgraad van 96 procent. 

Het aandeel van de logistiek in de portefeuille van Intervest stijgt naar 78 procent. De reële waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt nu 1,4 miljard, waarvan de Belgische logistiekprojecten 53 procent vertegenwoordigen, de Nederlandse logistiekprojecten nemen 25 procent voor hun rekening. Het EPRA (European Public Real Estate Association index)- resultaat bedraagt € 37,4 miljoen voor het boekjaar 2023 (€ 45,4 miljoen voor 2022); dit resultaat houdt geen rekening met de éénmalige elementen gekoppeld aan het overnamebod van TPG en aan de strategische transformatie bedraagt € 43,9 miljoen.

In 2023 liet Intervest van zich spreken met enkele opvallende projecten in België. Begin 2023 heeft Intervest een sale-and-lease-backoperatie met Plasman Belgium NV afgesloten op concessie-eigendom in de Gentse zeehaven voor een investeringswaarde van € 14,25 miljoen. Intervest heeft met Plasman een huurcontract van 10 jaar afgesloten. Met North Sea Port Flanders is een nieuwe concessieovereenkomst onderhandeld tot 2053, met éénzijdige optie om te verlengen tot 2083. Op die manier verstevigt Intervest zijn positie in de Gentse haven.

In Luik (Herstal) ontwikkelt Intervest een strategische logistieke site met toekomstig herontwikkelingspotentieel van 70.000 m² met een terreinoppervlakte van circa 15,5 ha waarvan circa 66.000 m² verhuurbare oppervlakte. De site is bij verwerving volledig verhuurd.

In Saint-Georges-sur-Meuse verwierf het bedrijf dan weer een terrein van circa 5 hectare op een strategische locatie langs de E42 te Saint-Georges-sur-Meuse, nabij de luchthaven van Luik, voor een aanschaffingswaarde van € 10,4 miljoen.

Voor 2024 staan nieuwe projecten op de planning op Genk Green Logistics, Herstal en Puurs. Ook in Venlo en ’s Hertogenbosch (Nederland) worden nieuwe projecten opgestart.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo