[Passion4Vans Liveblog] Athlon: “Elektrisch rijden haalbaar voor 90 procent van onze klanten”

De equipe van Transportmedia strijkt vandaag neer op het circuit van Zolder voor de opnames van onze TV-special rond lichte commerciële voertuigen, Passion4Vans, die wordt uitgezonden op Kanaal Z tijdens  de eerste twee weekends van maart. Via deze liveblog lichten we alvast een tipje van de sluier. 

“Gewoon e-van leasen!” prijkt in grote letters op de zijkant van de EVito die Steve Somers van Athlon meebrengt naar Zolder. Aan duidelijkheid laat de boodschap niet te wensen over. De Van Lease Specialist van Athlon brengt de 66 kWh sterke elektrische Mercedes mee om de drempelvrees rond elektrische voertuigen bij de klant te doorbreken.

“Dit voertuig heeft een reëel bereik van 260 kilometer, wat voor 90% procent van onze klanten voldoende is”, zegt Somers. “Overigens is het bereik niet de grootste zorg van veel klanten, maar wel de praktische vragen rond het opladen: waar ga je dat doen, wie is er voor verantwoordelijk, …”

De ingewikkelde vraagstukken rond elektrificatie, de te voorziene opkomst van nog meer uistootwetgeving en lage-emissiezones maakt leasing tot een goede oplossing voor wie vandaag op zoek is naar een LCV. “Wat ga je doen als je vandaag zelf een diesel koopt en je er morgen niet meer mee de stad in mag?” zegt Somers. “Met een operationele leasing hoeft dat geen probleem te zijn .Wij ontzorgen de klant van a tot z. We zijn ook niet aan een merk of type gebonden, onze oplossingen sluiten aan bij de noden van onze klanten.”

Kortom, het onderhoud, de verzekering en de inrichting zijn een zorg voor Athlon. Zelfs de bestickering neemt Athlon voor zijn rekening, zoals de fraaie eVito op de foto bewijst.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo