[Passion4Vans Liveblog] Modul-System: “Lichtgewicht en veiligheid voorop in ombouw voor delivery”

Ook de inrichting van bedrijfsvoertuigen komt aan bod in de volgende uitzending van Passion4Vans, onze TV-special rond lichte bedrijfsvoertuigen die wordt uitgezonden tijdens de eerste twee weekend van maart. Kathleen Smets van Modul-System richt de schijnwerpers op de oplossingen die het bedrijf bedacht voor DHL.

Modul-System kent u als one stop shop voor de ombouw op maat van bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf presenteert bij Passion4Vans zijn oplossingen voor deliveryvoertuigen in samenwerking met DHL. “Delivery-serviceoplossingen vormen een apart gamma met specifieke noden,” weet Modul-System’s managing director Benelux Kathleen Smets. “Met het oog op de toenemende elektrificatie van de voertuigen in deze categorie is het lichte gewicht van de gebruikte materialen een belangrijk punt. Het heeft immers een directe impact op de maximum toegelaten massa en de actieradius van het voertuig.”

Flexibiliteit is het ordewoord: zo zijn de legborden opklapbaar, al naargelang er grotere of kleinere pakketten moeten worden vervoerd. Ook de verlichting van de laadruimte is aangepast en de voertuigen kunnen worden uitgerust met een tussenschot tussen chauffeurscabine en laadruimte, wat in- en uitstapbewegingen uitspaart en dus ook een pak veiliger en comfortabeler is voor de bestuurder/koerier. De DHL-oplossingen, vandaag gedemonstreerd met een elektrisch aangedreven Ford Transit, zijn uitgerold in de Europese vloot van het koerierbedrijf.

Kathleen Smets stipt aan dat Modul-Systems al jaren anticipeert op de elektrificatie en inzet op de ontzorging van zijn klanten. “De klant kiest volledig zelf zijn voertuig en brengt het bij ons aan voor de ombouw. Wij zorgen voor de aanpassing op maat met eigen materialen en concepten, maar werken desgewenst ook samen met leveranciers die de klant zelf kiest. Zo kunnen bijvoorbeeld bestickeraars van hun keuze ook bij ons aan de slag. Dat bespaart de klant alweer tijd in de afwerking van zijn nieuwe voertuig.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo