Xwift neemt Vadesco Logistics over

De eetlust van transportbedrijf Xwift lijkt niet te stillen : na vier andere bedijven wordt nu Vadesco Logistics uit Lier overgenomen. Hierbij groeit Xwift met 87 voertuigen en een honderdtal werknemers.

Vadesco Logistics werd opgericht in 1974 en is gespecialiseerd in dedicated transport en 24-uur distributie in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. In de loop der jaren heeft het bedrijf uit Lier twee andere transportbedrijven opgenomen (Jos Plas & Cie en VDC). In het boekjaar 2022 genereerden deze drie bedrijven een toegevoegde waarde van €5 miljoen. Vadesco Logistics heeft ook drie magazijnen in Lier met een totale oppervlakte van 12.000 m2.

De familiale aandeelhouders van Vadesco Logistics (waaronder Peter Van Campenhoudt, links op de foto) hebben besloten om hun bedrijf te verkopen aan de groep onder leiding van Pieter Denys. “Vadesco Logistics deelt dezelfde menselijke en professionele waarden als Xwift”, zegt Denys. “Alle medewerkers van Vadesco worden aan boord gehouden. De site in Lier blijft ook behouden. Dit stelt ons in staat onze klanten een breder scala aan services aan te bieden en brengt ons dichter bij ons objectief om een positie in de top 10 van transportbedrijven in België te verwerven.”

Na deze overname telt de groep Xwift 450 medewerkers en bedraagt het omzetcijfer 62 miljoen euro.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo