Featured Video Play Icon

[AFTERMOVIE] Eerste editie Roadstars against Cancer groot succes!

Op zondag 3 maart organiseerde “Roadstars against Cancer” een unieke belevingsdag op het circuit van Zolder: je kon er met vrachtwagens rijden voor het goede doel. 

“Vandaag maken we dromen waar,” laat organisator Marc Van Grootel optekenen. “Ik heb in de loop der jaren veel mensen ontmoet die wel eens met een vrachtwagen zouden willen rijden. Dat is niet zo eenvoudig te regelen, maar vandaag maken we die dromen waar. We hebben het circuit van Zolder ter beschikking, samen met vier prachtige trucks en een aantal professionele instructeurs. Dankzij hen kunnen mensen met enkel een ‘gewoon’ rijbewijs B nu ook eens achter het stuur van een veertigtonner kruipen.”

Deelnemers konden een ticket van 70 euro kopen – de opbrengst van het evenement gaat naar Kom Op Tegen Kanker. En dat het concept een succes was, bleek bijvoorbeeld ook uit de aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) die eveneens een rondje kwam rijden. “Ik heb zelf al wel eens in een vrachtwagen meegereden, maar heb er nog nooit zelf een bestuurd,” verklaart die laatste.

“Als student was ik weliswaar van plan om na het afstuderen mijn internationale legerdienst te doen, waarbij je ook met trucks leerde rijden. Hoewel dat er uiteindelijk nooit van is gekomen, stond een vrachtwagen besturen al jaren op mijn verlanglijstje. En als je dat hier op het circuit van Zolder kan doen, is dat een droom die uitkomt,” aldus nog de minister-president. En ook Transportmedia’s eigenste Bram Crombez, die het evenement mee organiseerde, zag dat het een geslaagde dag was: “Meer dan 80 mensen namen in totaal plaats achter het stuur van zo’n veertigtonner. En als je daarbij ook nog eens het goede doel kan steunen, wie zou daar dan niet blij van worden?”

“In het jaar 2000 werd mijn eerste echtgenote getroffen door kanker – helaas heeft zij ons verlaten in 2007,” vertelt een zichtbaar geëmotioneerde Van Grootel. “Ik vond opnieuw de liefde, maar in 2011 kreeg mijn nieuwe partner precies dezelfde diagnose. Ook haar heb ik spijtig genoeg in oktober van vorig jaar moeten afgeven.” Minister-president Jambon kent naar eigen zeggen ook mensen die getroffen zijn door de ziekte. “Er was een tijd waarin zo’n verdict meteen ook een doodsvonnis betekende, maar gelukkig is dat nu niet meer het geval – de wetenschap is enorm geëvolueerd,” zegt hij.

“Ik zie vandaag alleen maar blije gezichten, dus ik denk dat ik veel dromen heb waargemaakt. En als ik hen daarbij ook nog kan bewust maken van het belang van kankeronderzoek, dan ben ik een zeer tevreden man,” besluit Van Grootel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo