Record-Trans blijft groeien

In deze onzekere economische tijden gaan sommige transporteurs vooruit. Record-Trans in Zelzate is daar een voorbeeld van en heeft onlangs vijf nieuwe Volvo-tractoren aan zijn vloot toegevoegd.

Record-Trans breidt al enkele jaren uit naar specifieke transportniches zoals het transport van breekbare onderdelen en dubbeldeksopleggers. “Ik denk dat we ons al vroeg realiseerden dat de traditionele transportmarkt zou krimpen,” legt CEO Ken Van Hecke uit. “Daarom konden we nieuwe afzetmarkten vinden in de distributie van stalen buizen van 12 meter, die we ophalen in het Ruhrgebied en leveren in heel België. Dit heeft onze klantenportefeuille verbreed en helpt ons om te groeien, zelfs wanneer de omzet bij sommige bestaande klanten daalt.”

Een uitbreiding van het wagenpark stond daarom op de agenda en Record-Trans kon vijf nieuwe Volvo FH trekkers in ontvangst nemen. “Ze gaan een aantal nieuwe chauffeurs heel gelukkig maken, maar ze gaan ons ook helpen om ons brandstofverbruik te verminderen, aangezien ze 15% zuiniger zijn dan de trucks die ze vervangen,” legt Ken Van Hecke uit. Hoe vindt Record-Trans chauffeurs? “Dat is niet al te moeilijk voor ons”, zegt Van Hecke. “Ook hier hebben we vooruit gedacht en ik ben blij om te zien dat het echt gepassioneerde chauffeurs zijn die naar ons toe komen”. Dat is waarschijnlijk een gevolg van de aandacht die het bedrijf uit Zelzate besteedt aan zijn coureurs, die naam maakte met een zeer originele actie op Drivers’ Day 2023.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo