Wordt Luik de logistieke basis van Farizon?

Farizon is een Chinese fabrikant van elektrische bedrijfsvoertuigen die onlangs verschillende distributiecontracten heeft getekend in Europa, waaronder een met de groep Beherman voor de Benelux. Maar de banden tussen Farizon en ons land zouden wel eens nauwer kunnen worden als we mogen afgaan op een strategische overeenkomst die onlangs werd ondertekend met het logistieke bedrijf Cainiao Logistics.

Cainiao Group heeft een wereldwijde strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met Farizon (onderdeel van de Chinese Geely Group). Achter het jargon dat typisch is voor dit soort overeenkomsten, zien we een gedeelde wens om uit te breiden naar de Europese markt, wat twee vormen zou kunnen aannemen: Cainiao zou zijn logistieke netwerk ter beschikking stellen van Farizon voor het transport van afgewerkte voertuigen en onderdelen, en zou ook voertuigen van Farizon kunnen gebruiken in zijn eigen distributienetwerk.

Aangezien Cainiao Logistics (een dochteronderneming van Alibaba) zijn belangrijkste logistieke hub op het Europese continent beheert op de luchthaven van Luik, zou Luik wel eens een toekomstig distributiecentrum kunnen worden voor de fabrikant van elektrische bedrijfsvoertuigen. Wordt vervolgd…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo