GRW wil trailerdivisie failliete Van Hool overnemen

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft vanmorgen Van Hool nv failliet verklaard. De college van curatoren heeft een bindend bod ontvangen van VDL Groep (autocars en bussen) en GRW een partnerbedrijf van Schmitz-Cargobull. Deze laatste wil de trailerdivisie van Van Hool overnemen.

“Zowel VDL Groep als GRW, maakten in hun overnamebod duidelijk dat ze de expertise en ervaring van Van Hool en zijn medewerkers op het gebied van bussen en touringcars en industriële voertuigen zeer waarderen”, benadrukte Marc Zwaaneveld, co-CEO bij Van Hool. “We zijn verheugd dat deze twee sterke internationale bedrijven elk een deel van de Van Hool Groep kunnen integreren. In een eerste fase zou werk voorzien zijn voor 650 à 950 medewerkers, een tewerkstelling die zou kunnen groeien op langere termijn. Precieze aantallen zullen in de komende weken bekend gemaakt worden door de twee overnemers.”

Het is dus niet Schmitz Cargobull zelf maar GRW die de industriële voertuigen wil overnemen. De banden tussen de twee bedrijven gaan terug tot 2018, toen Schmitz Cargobull een belang van 39% in GRW verwierf. GRW produceert tankwagens en koeltrailers in Zuid-Afrika, met export naar Sub-Sahara Afrika, Europa, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Australië. Het familiebedrijf produceert jaarlijks 1200 tankwagens met een personeelsbestand van 630 werknemers.

Hopelijk kan de productie op heel korte termijn leiden worden doorgestart. “Dit is, gegeven de omstandigheden, het best haalbare resultaat voor alle betrokken partijen. Dit neemt niet weg dat vele medewerkers helaas een baan buiten van Hool zullen moeten zoeke”, aldus Marc Zwaaneveld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo