Van Hool: is er een geloofwaardig alternatief?

De Vlaamse ondernemer Guido Dumarey heeft eindelijk een bod uitgebracht om de busactiviteiten van Van Hool over te nemen. Zijn bod is een aanvulling op dat van het Antwerpse investeringsfonds CIM Capital, dat geïnteresseerd is in de industriële voertuigen.

Het lijkt erop dat Guido Dumarey een stapje terug heeft gedaan om de volgende stap te zetten. Terwijl hij interesse had getoond in het geheel van de activa van Van Hool, biedt hij nu enkel aan om de busdivisie over te nemen. Volgens de Vlaamse pers heeft hij de krachten gebundeld met ABC, het bedrijf dat Van Hool voertuigen verdeelt in de VS, waarvan 38% van het kapitaal in handen is van… Van Hool. Op 15 januari van dit jaar verlengden de twee partijen trouwens het exclusieve distributiecontract voor Noord-Amerika.

De divisie industriële voertuigen heeft ook de interesse gewekt van CIM Capital. Dit Antwerpse investeringsfonds werd opgericht door Marc Van Hool (één van de afstammelingen van Bernard Van Hool, de oprichter van de Belgische constructeur) en is gespecialiseerd in het omvormen van bedrijven in moeilijkheden. Het eerste wapenfeit was de overname van de winkelketen Veritas in 2019. CIM Capital vertelde Belga dat het een ‘sterke voet aan de grond’ wil houden in Koningshooikt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo