A & D Trucks & Trailers profileert zich als ‘Belgische alternatief’ in post-Van Hool tijdperk

A & D Trucks & Trailers, al stevig gevestigd als de vijfde grootste trailermerk in België, wil nog hoger klimmen en zich positioneren als hét Belgische alternatief na het einde van het gamma huifopleggers van Van Hool. Een nieuwe fabriek is momenteel in aanbouw.

“Naast huiftrailers en plateau-opleggers specialiseren we ons echt in ‘op maat’ gemaakte producten. We doen wat de klant wil. En we zijn misschien wel het enige bedrijf dat deze flexibiliteit combineert met massaproductie”, legt CEO Christ Vandamme uit. “Gelukkig kunnen we met een nieuwe fabriek onze productiecapaciteit verhogen van de huidige 4.000 eenheden per jaar naar 8.000, zonder concessies te doen aan de levensduur van onze producten. We hebben trouwens ook geïnvesteerd in een nieuwe warmgalvanisatielijn voor al onze stalen onderdelen.”

A & D brengt ook een nieuwe gepatenteerde achterbumper op de markt om het aandokken veiliger te maken en werkt momenteel aan twee elektrificatieprojecten. “Aan de ene kant installeren we zonnepanelen op de daken van opleggers om de batterijen van elektrische meeneemheftrucks van stroom te voorzien, en aan de andere kant werken we samen met een producent van assen met energieterugwinning die zullen worden gebruikt om de trekkermotor te ondersteunen. Maar daar kan ik nog niet veel over zeggen,” legt Christ Vandamme uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo