Ninatrans zet twee e-trucks in voor DHL

DHL en Ninatrans hebben samen een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van twee volledig elektrische vrachtwagens van Ninatrans, die exclusief voor DHL gaan rijden. “Dit is het begin van een veelbelovende reis samen met Ninatrans”, zegt David Bellon, Head of Airfreight Belgium bij DHL.

Ninatrans heeft gekozen voor twee Volvo FM Electric distributievrachtwagens met een actieradius van 300 kilometer. “Die zijn perfect geschikt voor regionaal transport”, zegt CEO Benny Smets. “Ze bieden niet alleen een soepele rijervaring, maar ook een emissievrije oplossing die aansluit bij de duurzaamheidsdoelen van beide bedrijven.”

“Met deze trucks willen we vooroplopen in emissieloos wegvervoer,” zegt Stijn Verbeeck, Physical Operations Director bij DHL. “We blijven met Ninatrans samenwerken en kijken vol verwachting uit naar verdere ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen.”

De twee Volvo FM Electric zullen hun routes in Brussel afleggen. Het laden gebeurt op de site van DHL. “Daarnaast wordt geïnvesteerd in een DC-snellader van 180 kW op onze site te Leuven waarmee een elektrische vrachtwagen binnen drie uur geladen kan worden”, zegt Benny Smets. “Dit is een logische volgende stap voor Ninatrans, dat al jaren investeert in duurzame oplossingen. De ervaring die we opdoen met deze eerste elektrische voertuigen zullen ons helpen om onze klanten te ondersteunen in hun toekomstige keuzes naar meer groene oplossingen voor het vervoer van hun goederen. We bekijken daarbij alle mogelijkheden, gaande van elektrisch over HVO en Bio-LNG naar waterstofoplossingen.”

 

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo