Productie Volvo trucks zal minder CO2 uitstoten

Volvo Trucks introduceerde staal met lage CO₂-uitstoot in de productie van zijn elektrische trucks in 2022. Vanaf volgend jaar breidt het bedrijf het gebruik van dit staal uit naar alle aandrijflijnen. 

Dit staal wordt geproduceerd door het Zweedse staalbedrijf SSAB met gerecycled materiaal en fossielvrije elektriciteit en biogas. “Als resultaat wordt de CO₂‐uitstoot met ongeveer 80% verminderd vergeleken met de productie van conventioneel staal met fossiele energie”, zegt Jan Hjelmgren, Senior Vice President Product Management and Quality bij Volvo Trucks. “Volgend jaar zullen de framebalken van ongeveer 12.000 Volvo FH‐ en FM‐trucks gemaakt worden van dit staal. Dit zal resulteren in een besparing van 6.600 ton CO₂‐equivalenten. Naarmate de beschikbaarheid van staal met lage CO₂‐uitstoot toeneemt, zal het worden geïntroduceerd in meer truckmodellen en in andere onderdelen van de truck.”

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo