LINK2LOGISTICS Management 63 (september 2022)

Mensen en automatisering

Hoewel de economische machine door de stijgende prijzen en de toenemende onzekerheid begint te sputteren, blijft het tekort aan arbeidskrachten nijpend. Dat noopt bedrijven tot innovatieve oplossingen om nieuwe en flexibele krachten aan te trekken. Zo ontvouwt Nike’s European Logistics Campus creatieve initiatieven, zoals u in het interview met general manager Kurt Van Donink kunt lezen.

Steeds meer bedrijven zoeken hun heil in automatisering, zodat zij het bestaand personeel kunnen inzetten voor de taken met een echte toegevoegde waarde of meer omzet kunnen genereren met evenveel mensen. Zelfs kleine en middelgrote ondernemingen, zoals Dassy – winnaar van de award Logistics Project of the Year 2022– zetten nu succesvol de stap.

Automatisering is dan ook de rode draad door dit magazine. Want door het aanbod dat explosief groeit, producten die steeds meer matuur worden en dalende investeringskosten kennen automatisering en robotisering een forse opgang in de logistiek. Verschillende aspecten ervan komen hierin aan bod.

Toch blijft de menselijke factor bijzonder belangrijk. Niet alleen om, zoals hierboven aangehaald, meer toegevoegde waarde te creëren maar ook om meer banden tussen (en binnen) bedrijven te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat meer kruisbestuiving tussen ondernemingen hun groei zal stimuleren.

Misschien daarom zijn vakbeurzen zo belangrijk. De digitale versies tijdens de coronacrisis toonden zeer snel hun beperkingen. Een fysieke beurs werpt echt veel meer vruchten af. Daarom neemt Transportmedia zeer actief deel aan de beurs Transport & Logistics Gent medio september, met onder meer de catalogus, een galadiner, de uitreiking van de Gazellen of de Job Day van TL Hub. Wij verwelkomen u graag op onze stand om bij te praten en ideeën uit te wisselen.

Philippe Van Dooren,
Hoofdredacteur.

Recente publicaties

TRUCK & BUSINESS 282 (september 2022)

Een plan voor het einde van dit jaar Op 24 en 25 juni haalde Transportmedia alles uit de kast tijdens ons fonkelnieuwe Passion4Trucks-evenement. Twee totaal verschillende dagen, maar toch één gemene deler: de passie voor de vrachtwagen en voor het beroep van chauffeur. Je had het gezicht moeten zien van de winnaars van de Mooiste […]

TRANSPORT & VAN Management special Bouw (Augustus 2022)

Technicus, een uitstervend ras  De bouwsector kreunt onder een tekort aan werkkrachten. Vooral technici zijn een steeds zeldzaam wordend goed geworden. Dit nijpend tekort laat zich in alle geledingen voelen, met name in de bouw, in de logistiek of in de grondwerken. Het is nochtans een beroep met tal van voordelen. Zo kom je onder […]

TRANSPORT & VAN Management special Diensten (juli 2022)

  Dealer, beroep met toekomst? Ze hebben eens te meer hun professionalisme, hun toekomstvisie en hun enthousiasme bewezen. Wie zijn ‘ze’? De dealers die hun kandidatuur kwamen verdedigen voor de jury van de Super Best Dealer VAN. Hoewel zij, net als al hun collega’s, voor ernstige uitdagingen staan, en dat is nog zacht uitgedrukt. Levertijden. […]

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo