LINK2LOGISTICS Management 63 (september 2022)

Mensen en automatisering

Hoewel de economische machine door de stijgende prijzen en de toenemende onzekerheid begint te sputteren, blijft het tekort aan arbeidskrachten nijpend. Dat noopt bedrijven tot innovatieve oplossingen om nieuwe en flexibele krachten aan te trekken. Zo ontvouwt Nike’s European Logistics Campus creatieve initiatieven, zoals u in het interview met general manager Kurt Van Donink kunt lezen.

Steeds meer bedrijven zoeken hun heil in automatisering, zodat zij het bestaand personeel kunnen inzetten voor de taken met een echte toegevoegde waarde of meer omzet kunnen genereren met evenveel mensen. Zelfs kleine en middelgrote ondernemingen, zoals Dassy – winnaar van de award Logistics Project of the Year 2022– zetten nu succesvol de stap.

Automatisering is dan ook de rode draad door dit magazine. Want door het aanbod dat explosief groeit, producten die steeds meer matuur worden en dalende investeringskosten kennen automatisering en robotisering een forse opgang in de logistiek. Verschillende aspecten ervan komen hierin aan bod.

Toch blijft de menselijke factor bijzonder belangrijk. Niet alleen om, zoals hierboven aangehaald, meer toegevoegde waarde te creëren maar ook om meer banden tussen (en binnen) bedrijven te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat meer kruisbestuiving tussen ondernemingen hun groei zal stimuleren.

Misschien daarom zijn vakbeurzen zo belangrijk. De digitale versies tijdens de coronacrisis toonden zeer snel hun beperkingen. Een fysieke beurs werpt echt veel meer vruchten af. Daarom neemt Transportmedia zeer actief deel aan de beurs Transport & Logistics Gent medio september, met onder meer de catalogus, een galadiner, de uitreiking van de Gazellen of de Job Day van TL Hub. Wij verwelkomen u graag op onze stand om bij te praten en ideeën uit te wisselen.

Philippe Van Dooren,
Hoofdredacteur.

Recente publicaties

VAN Management 119 (maart – april 2023)

Een frisse start Toegegeven, 2022 was niet het meest spetterende jaar voor de wereld van de lichte bedrijfsvoertuigen, met inschrijvingscijfers die nog steeds te lijden hebben onder de ingewikkelde situatie met vertraagde leveringen. Maar de eerste inschrijvingscijfers voor dit jaar zijn alvast bemoedigend! Ook op andere vlakken konden we het juk van de afgelopen jaren […]

TRANSPORT Management 119 (maart – april 2023)

Wie (lang) kan wachten, wordt rijkelijk beloond Verbrandingsmotoren: gedaan in 2035 voor LBV, beetje uitstel voor vrachtwagens. Vanaf 2035 mogen de autofabrikanten geen lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor meer verkopen, zowel op benzine, diesel en zelfs hybride. Voor de vrachtwagensector kwam er een beetje respijt: zij zouden tot 2040 van een moratorium genieten waarbij ze hun […]

Link2LOGISTICS Management 65 (maart 2023)

Te weinig ‘Sense of urgency’ Na enkele turbulente jaren lijken de supply chains een vorm van normaliteit teruggevonden te hebben. Volgens mij is het maar een indruk. We gaan nog turbulente jaren tegemoet. Tot mijn verbazing is er nog geen ‘sense of urgency’ in de sector. De afgelopen drie jaren werden de toeleveringsketens wereldwijd en […]

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo