Geen dodehoekspiegels meer nodig : Orlaco laat camera goedkeuren

In Nederland heeft Orlaco als eerste RDW-goedkeuring verkregen om een CornerEye camera-/monitorsysteem te leveren dat beide dodehoekspiegels voor klasse V en VI (front- en trottoir) compleet vervangt. Dit is volgens Orlaco een wereldprimeur : “Tot nu toe werden camera-/monitorsystemen op trucks alleen toegestaan in combinatie met één of beide spiegels. CornerEye is het eerste systeem dat met haar component approval de dodehoekspiegels (front- en trottoir) overbodig maakt. De RDW heeft het systeem conform de R46-richtlijn voor indirect zicht getest en nu goedkeuring afgegeven voor de toepassing ervan.” HD-kwaliteit   CornerEye bestaat uit een camera en monitor, beide van HD-kwaliteit. De camera met groothoeklens wordt op de rechter voorkant van de cabine gemonteerd en biedt een enorm groot zichtveld van 270 graden. De 10,1 inch monitor wordt in de cabine aan de passagierskant geplaatst om beelden real-time weer te geven. De bestuurder heeft naast zicht op de verplichte zichtvelden (Klasse V en Klasse VI), ook zicht op enkele meters daarbuiten. Veel veiliger en praktischer De voordelen van CornerEye zijn groot en divers; zegt Orlaco : – het zicht en de beeldkwaliteit zijn beter dan bij gewone buitenspiegels. Deze worden ook gegarandeerd onder slechte omstandigheden, zoals bij regen, mist, vorst en zonlichtinval. – de lichtgevoelige camera biedt ook ‘s nachts goed zicht – de robuuste camerabehuizing beschermt effectief tegen water en chemicaliën. – individueel bijstellen van spiegels is niet meer nodig. Verder verwacht Orlaco dat het ontbreken van buitenspiegels de luchtweerstand van de truck verlaagt en zo brandstof bespaart. Inmiddels rijden de eerste vrachtwagens met enkel dit systeem rond. Orlaco levert CornerEye voornamelijk aan truckbouwers en -dealers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo