In 2016 bedroeg de officiële kostprijsverhoging 11.5%

Het ITLB heeft de definitieve cijfers gepubliceerd van de kostprijsevolutie in het wegtransport in 2016. Zoals verwacht, zorgde de kilometerheffing voor een historische prijsstijging… die zelfs nog een pak hoger lag dan het ITLB had voorzien. In december 2015 voorspelde het ITLB nog dat de kilometerheffing bij het algemene nationale transport voor een toename van de kostprijsindex van 8.74% zou zorgen, terwijl dat bij de besteldiensten 8.88% zou zijn en bij het internationale transport 2.85%. Nu, een jaar later, blijkt de rekening heel wat gepeperder: + 11.95% bij het algemene nationale transport, + 11.36% bij de besteldiensten en + 5.16% bij het internationale transport. De verklaring voor dit verschijnsel is hoofdzakelijk te zoeken bij de gestegen brandstofprijzen (van 1.054 EUR/l naar 1.339 EUR/l in een jaar tijd). Behalve voor de diesel, viel de kostprijsstijging volledig binnen de verwachtingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo