Traxio promoot periodieke keuring van laadkleppen

Op het Autosalon heeft Traxio/Febelcar de periodieke keuring van laadkleppen gelanceerd. Op deze manier wil de sector de gebruiksveiligheid en de operationaliteit van de gekeurde laadkleppen maximaliseren. “De bedoeling is invulling te geven aan het KB betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen (art. 11, KB van 12/8/1993). Dit KB meldt dat de bedoelde controles van arbeidsmiddelen worden uitgevoerd door deskundige personen intern of extern aan de onderneming, tenzij de arbeidsmiddelen verplicht door een externe dienst voor technische controle dienen gekeurd te worden.”, aldus Luc Schets van Traxio. “Met de periodieke keuring van laadkleppen is er specifiek aandacht voor de opleiding van de certificeerders die periodiek zullen worden geaudit. Hierdoor kunnen deze personen als deskundigen omschreven worden en invulling geven aan art. 11. Indien deze controles jaarlijks gebeuren, kunnen zij ook invulling geven aan vraag 10.2 van de VCA-vragenlijst. Het betreft dus arbeidsmiddelen waarbij ‘geen’ verplichte tussenkomst is van een EDTC.” Baetens als inspirator Hilaire Baetens (voorzitter van de afdeling carrosseriebouw van Traxio) is de inspirator van dit project. Onlangs verkocht Baetens-Eksaarde het 125ste voertuig aan VRD Logistiek :”VRD wenst in het kader van een duurzame ontwikkeling zo snel mogelijk van deze nieuwe mogelijkheid gebruik maken. De aankoop van de 125ste wagen is hiervoor uiteraard de ideale aanzet. Veiligheid is voor bedrijven in de logistiek en transport uitermate belangrijk en met de aankoop van de 125ste wagen bij Carrosserie Baetens wenst VRD dit ook te accentueren”, legt Baetens uit.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo