Frankrijk : het Crit’Air Ecovignet nu ook beschikbaar voor buitenlandse voertuigen

Sinds 15 januari moeten alle voertuigen een Crit’Air vignet hebben bij het binnenrijden van een Franse milieuzone. Dit Ecovignet kan vanaf 1 februari 2017 ook voor niet in Frankrijk geregistreerde voertuigen besteld worden. Transportbedrijven kunnen het Crit’Air Ecovignet op de website www.crit-air.fr bestellen. Om een Ecovignet voor een buitenlands voertuig te krijgen is een handmatige controle van de emissiewaarden, gegevens van registratie en andere technische kenmerken in gestandaardiseerde of niet gestandaardiseerde voertuigdocumenten van de desbetreffende nationale verkeersinstantie noodzakelijk. Voor deze controle is het noodzakelijk dat de voertuigdocumenten inclusief eventuele bijkomende documenten en bewijs van het inbouwen van bepaalde onderdelen bij de bestelling van het vignet elektronisch als scan moeten worden bijgevoegd.
Nadat de bestelling is binnengekomen wordt binnen enkele dagen de bestelling van het vignet behandeld (maar Crit’Air waarschuwt dat de levertijd in de eerste weken 3-5 weken kan zijn). In welke steden? Naar de voorbeelden Parijs, Grenoble en Lyon zullen er in 2017 twee nieuwe milieuzones in Lille en Straatsburg worden ingevoerd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo