Serieproductie MAN eTrucks zal in 2021 starten

MAN Truck & Bus introduceert zijn rijklare eTruck-concept voor stedelijke distributie. De eerste testvoertuigen worden vanaf eind 2017 op proef in gebruik genomen bij negen Oostenrijkse bedrijven. Op de IAA 2016 presenteerde MAN Truck & Bus een volledig elektrisch aangedreven trekker die is bedoeld is voor nachtdistributie in binnensteden. Dit voertuig is gebaseerd op een TGS 4×2 BLS-TS-trekker met een toegestaan totaalgewicht van 18 ton en vormt een verdere ontwikkeling van het Metropolis-concept dat MAN o.a. op Truck & Transport 2013 had voorgesteld. Technisch bestek eTGS

  • 250 kW / 2700 Nm sterke elektromotor,
  • geen versnellingsbak
  • de stuurbekrachtiging, luchtcompressor en airco worden elektrisch aangedreven en aangestuurd via het energiemanagementsysteem,
  • recuperatieve remsysteem om de kinetische energie van het voertuig tijdens het remmen om te zetten in elektrische energie,
  • lithium-ion accu’s die onder de cabine boven de vooras zijn geplaatst op de plaats waar zich bij conventionele voertuigen de dieselmotor bevindt,
  • met de maximale acculading kan de trekker-opleggercombinatie tot 200 kilometer per dag afleggen.

Het voertuig heeft hetzelfde lastvermogen als een vergelijkbare conventionele TGS-trekker. eTGM onderworpen aan praktijktests De eerste exemplaren van het MAN City-Truck conceptvoertuig worden vanaf eind 2017 onderworpen aan praktijktests bij negen Oostenrijkse bedrijven. Het gaat hierbij om voertuigen die zijn gebaseerd op de TGM-serie van MAN, hoofdzakelijk 6×2 chassis met koelwagencarrosserieën, wisselcontainers en drankcontainers. Een trekker-opleggercombinatie maakt ook deel uit van de testvoertuigen. De eerste in een kleine serie vervaardigde eTrucks zouden eind 2018 op de locatie in Steyr van de band moeten rollen. Volgens MAN zal de serieproductie van eTrucks begin 2021 starten.    

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo