Dit is waarom Gheeraert Transporteur van het Jaar werd…

Het was raar genoeg wachten tot 2017 om een onderneming uit West-Vlaanderen op het allerhoogste schavotje te zien. De overwinning van Gheeraert is een welverdiende bekroning van een fantastisch familieverhaal. De firma Gheeraert heeft jarenlang getwijfeld om de stap te wagen richting ‘Transporteur van het Jaar’. Uiteindelijk waagden ze toch hun kans, en hoe… De derde generatie van de familie (Stijn en Peter) kan terugvallen op 65 jaar ervaring om het bedrijf verder uit te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. De beide gedelegeerde bestuurders waren verstandig genoeg om zich te laten bijstaan door een externe adviesraad die hen ondersteunt bij het uittekenen van de strategische doelen en hen meehelpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Toegevoegde waarde Gheeraert is in eerste instantie het verhaal van een stevige familiale traditie, dat onder meer weerspiegeld wordt in het meer dan gezonde financiële plaatje. Het is ook een permanente zoektocht naar toegevoegde waarde. Het bedrijf gaat meer bepaald op zoek naar niches waar de kwaliteit van de service de voornaamste factor is, en klanten die bereid zijn om een correcte prijs te betalen. Het bedrijf uit de omgeving van Brugge heeft ook altijd een neus gehad voor het inspelen op trends die het transport van morgen mee richting geven. Gheeraert is met name het uithangbord van Astre in België. De opportuniteiten van het Astre-netwerk worden volop uitgespeeld om de eigen transportmiddelen optimaal in te zetten (inclusief de eigen chauffeurs die allemaal in Belgische loondienst tewerkgesteld worden). De grootschalige investeringen in automatisatie onderstrepen eveneens het vooruitstrevende karakter van dit transportbedrijf. Gheeraert was ook al een trendsetter op het vlak van opleiding. Met de oprichting van een eigen opleidingsinstituut (Trans-Form) kon het bedrijf perfect tegemoetkomen aan de vereisten. Dankzij de recente overeenkomst met Citydepot is het bedrijf uit Loppem ondertussen uitgegroeid tot operationeel platform voor de stadsdistributie in Brugge. Gheeraert is zelfs al een stap verder en is van plan om concepten uit te werken om de stad te bevoorraden via een combinatie van wegtransport en binnenvaart. Het is niet ondenkbaar dat de Transporteur van het Jaar ons de komende jaren nog zal verrassen… Gheeraert in het kort  Zaakvoerders: Stijn en Peter Gheeraert Omzet (2015): 16,7 miljoen euro Personeel: 140, waarvan 110 chauffeurs (+ 20 chauffeurs in onderaanneming) Wagenpark: 85 voertuigen (waarvan 65 trekkers en 20 bakwagens), 170 opleggers en aanhangwagens

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo