Featured Video Play Icon

[VIDEO] Stephan Roosens: “Systeem van timeslots maakt planning ingewikkeld”

Containerterminals in de haven van Antwerpen voerden een aantal jaren geleden tijdsloten in. Voor Transport Roosens maakt het huidige boekingssysteem voor kaaien 1700 (DP World), 869 en 913 (PSA) het werk nog altijd complex. 

Er is een tijd geweest dat je als transporteur zonder afspraak containers kon gaan afleveren aan de kaai. Terminals in Antwerpen besloten op een gegeven moment om tot een systeem van boeking over te gaan. Onlangs voegde DP World nieuwe functies toe aan de website om het systeem te vereenvoudigen.

Dat maakt de zaken er niet zomaar makkelijker op, zeker niet wanneer je als transporteur een slot mist. “Je moet continu naar dat systeem kijken en wachten tot het groen wordt zodat je een nieuw afspraak kan maken,” zegt Stephan Roosens, zaakvoerder van Transport Roosens. “We spreken dan voornamelijk over DP World kaai 1700 en ook PSA 869 en 913.”

Al beperkt dat gegeven zich niet tot die terminals alleen. Op een vroege namiddag toonde ook het depot van CCIS (CMA CGM) geen beschikbare slots meer voor de rest van de dag in het softwareplatform Containerchain.

“Het systeem brengt meer werk teweeg en voor de planning is het niet zo efficiënt,” aldus Roosens. “En er komen extra kosten aan te pas.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo