SafeDrivePod verbiedt GSM-gebruik tijdens het rijden

SafeDrivePod is een nieuwe oplossing die ervoor zorgt dat het gebruik van de smartphone tijdens het rijden wordt geblokkeerd. Hiermee wordt afleiding beperkt en worden ongevallen vermeden. De oplossing bestaat uit een ‘pod’ die een draadloos signaal uitzendt om aan te geven of de auto rijdt en een app die dan de toegang tot alle apps onmogelijk maakt. Alleen handsfree bellen en navigatie-apps zijn nog mogelijk. Dertig seconden na stilstand van het voertuig worden berichtfuncties en socialmedia weer mogelijk. De vlootverantwoordelijke wordt natuurlijk geïnformeerd over hoe al zijn chauffeurs het SafeDrivePod-systeem gebruiken. Elke SafeDrivePod kost 120 EUR voor vier jaar (incl. hard- en software). “Dit wordt snel terugverdiend”, zegt Tom Coorevits (partner SafeDrivePod Belgium). “De boete bij GSM misbruik in het voertuig kost tussen de 120 en 1500 EUR. Het smartphone gebruik achter het stuur heeft ook een negatieve impact op de verkeersveiligheid, en zeker voor vlooteigenaren is dit een grote zorg. De gemiddelde schadefrequentie is 1 schade per jaar, met een gemiddeld schadebedrag van 750 EUR.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo