Sociale fraude : drie transporteurs veroordeeld tot celstraf

Drie West-Vlaamse firma’s zijn door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld voor een reeks inbreuken op de sociale strafwet. Het gaat om een bedrijf uit Torhout, Beernem en Wingene. Twee zaakvoerders van de Torhoutse firma en de zaakvoerder van hun Bulgaarse onderaannemer zijn veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden. In totaal moeten ze ook bijna 300.000 euro boete betalen. Het bleek o.a. dat de maatschappelijke zetel van de Bulgaarse vestiging eigenlijk gewoon het huis van een chauffeur is, dat de zeven Bulgaarse chauffeurs hun opdrachten in België kregen en dat ze altijd in België tankten bij de pomp van een van de zaakvoerders van de Torhoutse firma. De zaakvoerder van een bedrijf uit Wingene kreeg ook zes maanden effectieve gevangenisstraf en 61.200 euro boete. Hij stelde 17 Roemeense chauffeurs te werk, die eigenlijk ingeschreven waren bij een Roemeense firma, maar bij deze firma was er geen enkele activiteit. Alle opdrachten verliepen vanuit de dispatch in Tielt. De Belgische bedrijfsleider betaalde zelfs de boetes van de chauffeurs van het Roemeense bedrijf. De zaakvoerder van een firma uit Beernem werd ook veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 36.000 euro. Volgens het openbare ministerie maakte hij gebruik van 10 Roemeense chauffeurs via postbusbedrijven in Slovakije en Luxemburg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo