Uhoda plant een LNG-station bij Brucargo voor maart 2019

De Luikse groep Uhoda, die in België een zestigtal tankstations heeft, laat weten dat ze tegen 2019 een gloednieuw station gaat bouwen bij Brucargo. Er zal ook vloeibaar aardgas kunnen worden getankt. Vanaf 10 oktober gaat Uhoda het zogenaamde ‘ABD’-station aan de uitgang van de passagiersterminal uitbaten. De groep zal er instaan voor de brandstofbevoorrading van de dienstvoertuigen op het tarmac en zal ook het tankstation aan de ingang van de Brucargo-zone voor haar rekening nemen. “We plannen eveneens de bouw van een splinternieuw tankstation op de plaats nu het gebouw 746 staat, dat uiteraard eerst nog moet worden afgebroken”, vertelt Stephan Uhoda. “Het geheel zal bestaan uit acht pompeilandjes voor trucks, een truckwash en een afzonderlijke zone voor de bevoorrading van LNG. Op 1 maart 2019 moet alles gebruiksklaar zijn.” Dat is beslist erg goed nieuws voor de Belgische transportsector, verschillende transporteurs van luchtvracht hebben immers al aangegeven geïnteresseerd te zijn in vloeibaar aardgas als alternatieve brandstof. Uhoda heeft ook al andere LNG-projecten in gedachten, in Wallonië dit keer. In Liege Airport, Alleur en Thimister baat de groep namelijk ook al ‘truckstations’ uit. Op die laatste site kunnen de chauffeurs ook gebruik maken van een restaurant en van ‘volledig uitgerust’ sanitair.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo