Van Snick-Evens – VS Logistics: “Trouw aan de familiale kmo”

In België zijn er nog altijd tal van familiale kmo’s actief binnen de transportsector. Bij Van Snick – Evens, die in 2005 de award Transporteur van het jaar binnenrijfde, is men er van overtuigd dat er altijd nood zal blijven bestaan aan dergelijke bedrijven omwille van hun flexibiliteit en een voldoende grote transportcapaciteit die ze kunnen aanbieden.  Van Snick – Evens werd in 1959 te Gooik opgericht en was van oorsprong actief in het dierenvervoer. In de loop van haar geschiedenis werd er geleidelijk overgestapt naar het nationaal en internationaal transport, de distributie en de logistiek. Na het overlijden van haar stichter, komt zoon Eddy Van Snick aan het hoofd te staan van de onderneming uit Gooik die ondertussen door het leven gaat onder haar commerciële benaming VS Logistics en een 50-tal medewerkers telt. “VS Logistics is de merknaam die de firma’s Van Snick, Suntrans, Eufreco International, Vingo en Imgo groepeert. Deze ondernemingen zijn allen actief als transporteur en/of bevrachter en werden in de loop der jaren overgenomen door ons. Door de totale integratie van al deze verschillende vestigingen konden een aantal belangrijke synergiën en besparingen gerealiseerd worden. Sindsdien wordt de merknaam VS Logistics naar voorgeschoven om nog beter aan te duiden wat wij precies doen.” verduidelijkt dhr. Eddy Van Snick. “De deelname en dito overwinning van de titel Transporteur van het jaar, was voor ons een postuum eerbetoon aan mijn vader. Maar bracht tevens de nodige fierheid met zich mee voor onze medewerkers, die bijzonder trots waren om de titel te mogen dragen. De familiale sfeer, die we altijd hoog in het vaandel dragen, werd hierdoor alleen maar versterkt.” Het is steeds de strategie geweest van de firma een familiale kmo te zijn binnen de transportsector, met een sterke lokale verankering, ook op het niveau van haar medewerkers. Dankzij een gevarieerd dienstenpakket, het verlenen van een onberispelijke en bedrijfszekere service, kunnen ze zich vaak nog onderscheiden van de anderen. “We staan nog steeds op de transportkaart door ons toe te leggen op diverse vormen van transport inclusief de op- en overslag van goederen. Voor ons is het belangrijk dat we een goed uitgebalanceerde klantenportefeuille hebben. Door onze korte bedrijfsstructuur kunnen we bovendien snel en efficiënt reageren op de behoeften van onze klanten. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan een goede relatie met onze klanten waarbij het voor ons van kapitaal belang is dat we goed weten wat de klant van ons verwacht, maar anderzijds ook wat wij hen kunnen aanbieden. Vandaar onze keuze om te gaan voor een heel breed gamma van activiteiten binnen de transport en logistiek. Dit resulteert niet enkel in een goede afstemming op de marktvraag, maar bovendien zorgt dit voor de continuïteit en stabiliteit van onze onderneming. Iets wat voor ons, zowel voor als na de overwinning, altijd centraal is blijven staan. Het relatief stabiel zakencijfer weerspiegelt deze betrachting volgens mij perfect!” Het wagenpark van VS Logistics, dat momenteel bestaat uit een kleine 40 voertuigen is heel divers. Naast bestelwagens, volumecombinaties, huifwagens, … vinden we evengoed plateauwagens terug voor het vervoer van machines tot koeltrailers voor het transport van voedingsproducten. Op vraag van verschillende klanten werden er ook logistieke diensten toegevoegd aan de bedrijfsactiviteiten. Een activiteit die nog steeds aan belang wint. “Voor sommige van onze klanten verzorgen wij het volledige voorraadbeheer, de opslag, de uitlevering, … van hun goederen naar de klanten. Een dienstverlening die het interessant maakt voor de bezettingsgraad van de voertuigen en hun kilometerkostprijs.” Door de combinatie van transport en logistiek wordt de lat natuurlijk een stuk hoger gelegd, maar zorgt tevens voor een stabiliteit binnen het bedrijf. De huidige stockagecapaciteit bij VS Logitics ligt momenteel rond de 20.000m², maar wordt binnenkort nog eens uitgebreid met een extra 5.000 m². Een serieuze toename voor de kmo. “Deze extra capaciteit zal zeker een impact hebben op onze organisatie, maar de uitbreiding wordt voor een stuk aangestuurd door de toenemende vraag vanuit de markt naar kwaliteitsvolle dienstverlening. Deze opportuniteit mogen we zeker niet zomaar aan ons laten voorbij gaan en misschien moeten we daar dan even afwijken van onze basisgedachte van kleine familiale kmo. Het zou echter heel onverstandig zijn om hieraan halsstarrig te willen vasthouden, maar het moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Groeien kan en mag zeker voor ons, maar niet tegen gelijk welke prijs. We willen de titel van Transporteur van het Jaar blijven koesteren en blijven gaan voor een bedrijfszekere en kwaliteitsvolle service, iets waarin de familiale kmo het verschil moet kunnen blijven maken tegenover de grotere transport- en logistiekdienstverleners” concludeert Eddy Van Snick.  

“Misschien moeten we even afwijken van onze basisgedachte van kleine familiale kmo.” (Eddy Van Snick)

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo