Magetra koopt 14 nieuwe Volvo Trucks

Magetra International heeft zopas 14 Volvo Trucks trekkers en bakwagens gekocht in het kader van de jaarlijkse vernieuwing van een deel van de vloot. Dit jaar is zijn keuze opnieuw op Volvo Trucks gevallen. Het brandstofverbruik was hierbij doorslaggevend. “Ons voertuigenpark bestaat uit 160 motorvoertuigen (waarvan 65% Volvo Trucks), 220 opleggers en aanhangwagens, en 460 mobiele laadkisten van 20, 30 en 45 voet. Ons bedrijf is zeer actief in het gecombineerd weg/spoorvervoer. Zo zetten wij wekelijks drie bloktreinen tussen België en Italië in”, vertelt Damien Schils, algemeen directeur van Magetra International. De jongste levering door Volvo Trucks bestaat uit twaalf FH 4×2-trekkers van 500 pk en twee bakwagens FH 6×2 voor volumevervoer. “Elk jaar vervangen wij een vijfde van onze vloot in het kader van een buy-backcontract met een looptijd van vijf jaar. Telkens spreken we vier of vijf merken aan. In onze uiteindelijke keuze houden we rekening met drie hoofdfactoren. Een eerste is de dienstverlening van de dealer op gebied van reactiviteit en beschikbaarheid: de vrachtwagens moeten zo weinig mogelijk stilstaan. De tweede is de aankoopprijs… en de prijs van de overname, vermits wij steeds voor een buy-backformule kiezen. En de derde – en belangrijkste – is het verbruik. Voorafgaand aan elke bestelling vergelijken we het verbruik van de verschillende kandidaten”, voegt Damien Schils toe. Laag verbruik Sinds geruime tijd volgt Magetra het verbruik van alle voertuigen op met het systeem Alert Gasoil en met de Transics-boordcomputer, rekening houdend met factoren als de inzet, het reliëf, enzovoort. In de keuze voor Volvo Trucks was het brandstofverbruik van de nieuwe trucks een belangrijk element, zegt Schils, even als et serviceniveau van Truck Service Sebastian, de dealer in Herstal. “Wij hebben een eigen werkplaats, maar de grote onderhoudsbeurten gebeuren bij hen. Zij zijn zeer reactief en brengen steeds dat ‘ietsje meer’ aan dat het verschil maakt”, klinkt het verder. Spedirail overgenomen “Magetra heeft drie activiteiten”, voegt Damien Schils toe. “Het wegvervoer voor eigen rekening, dat een omzet van circa 27 miljoen euro vertegenwoordigt; de bevrachting met een aantal vaste en ‘ad hoc’-onderaannemers, met een omzet van 22 miljoen; en het gecombineerd vervoer, goed voor 16 miljoen. Dat laatste heeft onlangs een fikse impuls gekregen: wij hebben 100% van de aandelen van de Italiaanse intermodale operator Spedirail gekocht. Twintig jaar geleden hadden wij al een participatie genomen van 49%. Na deze transactie is Italië nu onze grootste markt, juist voor Duitsland en Frankrijk. Andere belangrijke bestemmingen zijn Spanje en Oost-Europa”. Deze activiteiten worden vanuit zes sites georganiseerd: Bierset nabij Luik, Eupen, Huldange (Luxemburg), Milaan (Italië), Gdansk (Polen) en Bratislava (Slowakije). Bierset en Eupen zijn ook logistieke platforms. Magetra is ook als zeevrachtexpediteur actief, via het dochterbedrijf Magemar.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo