Apps veroveren vaste positie in het logistieke IT-landschap

Het gemak van apps dat we kennen van onze eigen smartphone of tablet, dringt steeds dieper door in de logistiek. Meer en meer warehousemedewerkers gebruiken al een app voor orderpicking, maar de verwachting is dat het aantal apps op hun apparaten alleen maar toeneemt. Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek van 28 tot en met 30 november laten veel ICT-leveranciers zien welke waarde zij toevoegen met hun apps. Het IT-landschap in de logistiek verandert. De traditionele warehouse management, transport management en ERP-systemen blijven hun functie behouden, maar zijn niet meer toereikend om de supply chain van de toekomst te ondersteunen. Daarvoor zijn andere oplossingen nodig, schrijft adviseur Jeroen van den Berg in zijn visie op de supply chain voor 2020. Mobiele apps vormen daarvan een belangrijk voorbeeld. “Die dienen vooral om altijd en overal informatie te delen met medewerkers en externe relaties”, licht Van den Berg toe. “Denk aan de medewerkers op de vloer die orders moeten verzamelen, verpakken en verzenden, maar ook apps voor het inventariseren van voorraden of het scannen van documenten. Daarnaast bieden steeds meer systemen prachtige dashboards die via smartphone of tablet inzicht in de operatie geven.” ICT & Logistiek, 28 t/m 30 november, is hét jaarlijkse event waar u de (ICT-)oplossingen vindt die nodig zijn om uw logistieke processen efficiënt in te richten en effectief uit te voeren. Een bezoek aan ICT & Logistiek biedt professionals in de logistiek een actueel overzicht van toepassingen en diensten voor de complete supply chain. Lees hier het hele artikel of registreer direct!

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo