Logistiek vastgoed: de as E313 in 2017 op nummer 1

De voorstelling van de balans 2017 van de makelaar Jones Lang Lasalle had een kleine verrassing in petto: niet de as Brussel-Antwerpen registreerde in 2017 de meeste transacties, maar de E313 tussen Antwerpen en Luik. Een teken des tijds en een verschuiving van de logistieke activiteiten naar het oosten van het land. Met een ingebruikname van 800.000 m2, kent de Belgische vastgoedmarkt een uitstekend jaar. Lichtjes zwakker dan het uitzonderlijke 2016, maar wel 19% beter dan het gemiddelde van de voorbije vijf jaar. “Het is interessant om vast te stellen dat de meerderheid van de ingebruiknames door eigenaars-bewoners is gebeurd en niet door huurders”, vertelt Walter Goossens (Head of Industrial Leasing bij JLL). “De markt werd ook gedomineerd door nieuwe constructies, wat aangeeft dat een belangrijk deel van het bestaande wagenpark, wanneer het opnieuw op de markt komt, niet meer aan de verwachtingen voldoet.” Met 178.000 m2 heeft de as Antwerpen-Luik de hoogste concentratie aan ingenomen oppervlakte, onder andere dankzij de transacties voor Estée Lauder (Oevel – 30.000 m2) en Essers (Genk – 30.000 m2). De mobiliteitsproblemen rond Antwerpen beginnen een duidelijke invloed op de investeringsbeslissingen te hebben. De as Antwerpen-Brussel wordt dus naar de tweede plaats verdrongen, terwijl de Waalse as met 121.000 m2 mooi vooruitgang heeft geboekt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo