VIL bouwt logistiek demonstratiecentrum in Boom

VIL gaat een logistiek demonstratiecentrum, LogiVille genaamd, op het Wetenschapspark in Niel (Boom) bouwen. Bedrijven zullen er nieuwe en toekomstgerichte logistieke tools kunnen ontdekken en uittesten, en ze verder ontwikkelen. Dat kondigde VIL-voorzitter Danny Van Himste gisteren aan tijdens de nieuwjaarsreceptie. Het demonstratiecentrum wordt in samenwerking met de POM Vlaanderen opgetrokken in een nieuw te ontwikkelen gedeelte van het Wetenschapspark, dat kennisintensieve bedrijven en spin-offs groepeert. De bouw was afhankelijk van het ontvangen van Europese EFRO-fondsen. Die zijn net voor de jaarwisseling goedgekeurd, zei Van Himste. Het demonstratiecentrum van 2.000 m² is bestemd voor zowel fysieke als virtuele producten en diensten. Bedrijven zullen er kennis kunnen maken met de laatste ontwikkelingen in logistiek materieel zoals cobots, slimme brillen, drones, gerobotiseerde heftrucks, RFID-toepassingen enzovoort. Ze zullen ze daar kunnen testen en ook pilots kunnen uitwerken. Ook zullen Vlaamse bedrijven de producten en diensten die ze ontwikkelen, kunnen valoriseren. LogiVille mikt op logistieke dienstverleners en verladers, studenten van hogescholen en universiteiten, alsook potentiële investeerders in binnen- en buitenland. De bouw start eind dit jaar of begin volgend jaar. Tegen 2021 moet het democentrum klaar zijn. Het wordt een ‘landmark’-gebouw, zei Van Himste. Een mogelijke inspiratiebron is het paviljoen van Monaco op de Expo 2015 (foto).    

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo