Elektrische vrachtwagens vrijgesteld van LKW-Maut in Duitsland

Andreas Scheuer, de nieuwe minister van Transport in Duitsland, heeft verklaard dat hij van plan is om elektrische vrachtwagens vrij te stellen van de Duitse kilometerheffing. Deze maatregel zou volgend jaar in werking treden. De uitspraken van Scheuer werden vorige week donderdag genoteerd door de Süddeutsche Zeitung. Deze maatregel maakt deel uit van een pakket aan ingrepen om de schadelijke uitstoot door het wegtransport te verminderen en de luchtkwaliteit in de Duitse steden te verbeteren. Sinds het ‘dieselschandaal’ zijn dit twee gevoelige onderwerpen bij onze oosterburen. De maatregel zal aanvankelijk weinig impact hebben, zelfs met de nakende uitbreiding van de kilometerheffing in het vooruitzicht. Vanaf 1 juli van dit jaar wordt de LKW-Maut namelijk uitgebreid naar alle nationale wegen (de zogenaamde B-wegen). Dit zal het totale aantal tolplichtige wegen op 39.000 km brengen, die bovenop het huidige tolwegenetwerk van 15.000 km komt (A- en B-wegen). In de toekomst wordt het vanzelfsprekend meer dan interessant om in elektrische vrachtwagens te investeren. In 2019 zullen MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks en Volvo Trucks elektrische modellen op de markt brengen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo