Duitsland start een nieuwe test met een elektrische snelweg

De Duitse federale regering heeft een nieuwe test met een geëlektrificeerde snelweg goedgekeurd. De test wordt op drie verschillende plaatsen uitgevoerd. Scania en Siemens zullen de voertuigen en de nodige technologie leveren. Na een eerste pilootproject bevestigt Duitsland zijn interesse voor elektrisch wegtransport. Het nieuwe project beslaat drie weggedeeltes: op de snelweg A1 bij Lübeck in Schleswig-Holstein, op de A5 in Hesse ten zuiden van Frankfurt en op de Bundesstraße B462 in Baden-Württemberg. Volkswagen Group Research neemt aan het project deel en zal twee speciaal aangepaste Scania’s leveren: één met een enkele accu van 15 kWh en een andere met meerdere accupacks. Ze worden van elektriciteit voorzien door een pantograaf die door Siemens is ontworpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo