Iveco op We are Transport : volle gas!

Iveco zet in op voertuigen met gasmotor. Op de stand van de Italiaanse constructeur staat dan ook een Stralis NP op LNG (Liquefied Natural Gas). Die heeft een 460 pk en 2.000 Nm krachtige 13-liter zescilinder, gekoppeld aan de Hi-Tronix (ZF Traxon) volautomatische versnellingsbak. De Stralis NP heeft een actieradius tot 1600 kilometer en is beschikbaar als trekker (4×2 en 6×2) en bakwagen. De emissiewaarden van de Stralis LNG Natural Power liggen onder de grenswaarden van Euro 6 omdat de verbranding van aardgas minder schadelijke emissies oplevert dan de verbranding van diesel. Hij maakt ook minder lawaai. Met 3 tot 6 dB(A) minder dan een vergelijkbare dieselvrachtwagen is de Stralis LNG 50 tot 75 % stiller. Ook de International Van of the Year 2018 – de Iveco Daily Blue Power – zal in Brussel te zien zijn. De Daily Blue Power is beschikbaar met elektrische aandrijving, met een gasmotor en met een dieselmotor. De Daily Hi-Matic Natural Power met aardgasmotor is gekoppeld aan de 8-traps volautomatische Hi-Matic versnellingsbak, die niet enkel comfortabel is maar ook 2,5% zuiniger dan de manuele transmissie. De 3-liter aardgasmotor levert 136 pk en 350 Nm. Daarmee is de Daily Hi-Matic Natural Power de sterkste aardgas aangedreven lichte bestelauto op de markt. Op de stand van Iveco komt ook een Stralis X-WAY, een truck bedoeld voor leveringen in de bouwsector waarbij een hoog nuttig laadvermogen gekoppeld wordt aan lichte off-road eigenschappen. De Stralis X-Way combineert de sterkte van een constructievoertuig – Trakker-chassis – met de zuinigheid en het comfort van een wegvoertuig – Stralis. “Met de X-WAY kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze met gemak de last mile aankunnen in de onverharde en soms lastige omstandigheden van werven waar ze moeten leveren”, zegt Iveco.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo