TLV : “Vlaamse regering moet inkomsten kilometerheffing integraal gebruiken”

De zware hinder veroorzaakt door de werken in de Kennedytunnel vindt Transport en Logistiek Vlaanderen onaanvaardbaar. Voor TLV is dit een nieuw voorbeeld van onvoldoende onderhoud van de infrastructuur. “De economische schade voor de Vlaamse vervoerders is zeer groot. We dringen daarom aan op een snelle verhoging van de budgetten voor de wegen. De problemen met de verlichting in de Kennedytunnel die maandag opgedoken zijn, heeft de ergernis en frustratie van de vervoerders doen toenemen. De sector betaalt sinds april 2016 een kilometerheffing voor het gebruik van onder andere de snel- en ringwegen. We stellen vast dat de inkomsten uit de kilometerheffing sinds de start daarvan jaarlijks gestegen zijn, maar de historische achterstand in onderhoud is nog niet weggewerkt. Een aanzienlijke verhoging van de budgetten is dan ook prioritair. Bovendien stelt TLV vast dat de inkomsten uit de kilometerheffing sinds de start daarvan jaarlijks gestegen zijn, maar de historische achterstand in onderhoud is nog niet weggewerkt. Een aanzienlijke verhoging van de budgetten is dan ook prioritair. Wie betaalt voor het gebruik van de wegen moet daarvoor een efficiënt en kwalitatief hoogstaand netwerk in ruil krijgen”, aldus TLV.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo