VDL lanceert veldtest met elektrische DAF CFs

In nauwe samenwerking met DAF Trucks zal VDL in de loop van het jaar zijn eerste veldtest-CF Electric trucks inzetten bij klanten. De voertuigen zijn uitgerust met VDL E-Power Technology.  De CF-Electric worden bij DAF Trucks geproduceerd en worden bij VDL voorzien van hun elektrische installatie. “VDL heeft bewezen leidend te zijn op het gebied van volledig elektrische bussen voor het openbaar vervoer. Inmiddels hebben we honderden elektrische bussen geleverd aan openbaar vervoermaatschappijen door heel Europa”, aldus Willem van der Leegte, directeur van VDL Groep. “De samenwerking met DAF voor deze elektrische truck is een fantastische ontwikkeling en vormt een prachtige gelegenheid voor twee Eindhovense technologiebedrijven voorop te lopen op het gebied van elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen.” Technisch bestek

  • 4×2 trekker
  • een elektromotor van 210 kW, die gevoed wordt door een lithium-ion accupakket met een huidige totale capaciteit van 170 kWh.
  • actieradius van ongeveer 100 kilometer
  • snelladen van de accu’s kan in 30 minuten gebeuren en het volledig opladen in slechts anderhalf uur

workhouse

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo