Enquête ManpowerGroup: 1 op 3 werkgevers hebben moeite om hun vacatures in te vullen

Volgens de enquête van ManpowerGroup over het talententekort, verklaart 35% van de 754 ondervraagde werkgevers moeilijkheden te ondervinden bij het invullen van hun vacatures. Een cijfer dat 11% hoger ligt dan in 2016. De enquête leert ons dat de drie gewesten van ons land met het probleem kampen en dat grote bedrijven (> 250 personen) het dubbel zo moeilijk hebben om gekwalificeerd personeel te vinden als micro-ondernemingen (< 10 werknemers). De beroepsgroepen die met de grootste tekorten kampen, zijn geschoolde arbeiders. De chauffeurs staan op de vierde en de IT-profielen op de negende plaats. Waarom vinden de bedrijven geen personeel? 34% van de werkgevers is van mening dat de kandidaten niet over de vereiste vaardigheden beschikken, 36% blijft zitten met jobaanbiedingen waar geen of niet genoeg kandidaten op reageren en 20% vindt dat de kandidaten niet genoeg ervaring hebben.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo