Ford en Volkswagen gaan samenwerken aan lichte bedrijfsvoertuigen

Ford Motor Company en Volkswagen AG zouden samen nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen kunnen gaan ontwikkelen. Deze mogelijke uitwerkingen van de strategische alliantie tussen de twee constructeurs werd gisteren bekendgemaakt. Op dit ogenblik bevinden de twee toekomstige partners zich nog in de fase van het ‘Memorandum of Understanding’, maar het lijkt duidelijk welke richting ze willen opgaan: Ford en Volkswagen denken erover om samen nieuwe algemene gamma’s met lichte bedrijfsvoertuigen te ontwikkelen, maar voorlopig heeft geen van beide al een kapitaalopname voorzien. Op een moment waarop de investeringen op het vlak van alternatieve brandstoffen en de budgets voor onderzoek naar zelfrijdende en geconnecteerde voertuigen ongekende hoogtes bereiken, lijkt dit soort samenwerking in elk geval onvermijdelijk.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo