Dachser zet in op duaal leren

Bij Dachser België is de groeiontwikkeling voortgezet in 2018. De ongeconsolideerde bruto-omzet steeg met 11,7 %, en ook het personeelsbestand groeide met 8% ten opzichte van 2017. Dachser mikt nu op duaal leren om jongeren actief op te leiden en te begeleiden.

‘’De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in personeel en opleidingen’’, zegt Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux. ‘’Wij bieden een scala aan stage- en leerwerkplekmogelijkheden aan, op elk niveau en op bijna elke afdeling in samenwerking met verschillende scholen en instanties.

Daarbij is Dachser in België een van de eerste logistieke dienstverleners in België die in 2018 is gestart met duaal leren. Op 1 oktober 2018 startte Dachser hier in samenwerking met het Atheneum van Willebroek mee. De leerling (magazijnier), zal gedurende 2 jaar een duale opleiding volgen en geheel door Dachser worden opgeleid – 2 dagen school en 3 dagen praktijk. Een mentor van Dachser zal het hele traject begeleiden.

In Duitsland ligt de focus meer op truckchauffeurs. Op dit moment heeft Dachser 207 mensen die een training volgen om chauffeur te worden via Dachser Service & Ausbildungs GmbH. Van der Meer: ‘’Ook in de toekomst zullen we blijven investeren in nauwe samenwerkingen met onderwijsinstellingen en proberen we jongeren en werkzoekende nog actiever te enthousiasmeren voor logistieke banen als onder andere chauffeurs en logistiek medewerkers, om ook deze uitdagingen aan te gaan.’’

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo