blank

Daimler Trucks stemt in met een meerderheidsparticipatie in Torc Robotics

Daimler Trucks heeft besloten om samen te werken met Torc Robotics, een pionier op het domein van autonome rijsystemen. Beide bedrijven zijn van plan sterk geautomatiseerde trucks voor de Amerikaanse markt te ontwikkelen en te bouwen.

De samenwerking wordt voorgesteld als veel meer dan een traditionele constructeur/leverancierrelatie. Dit zou dan ook verklaren waarom Daimler Trucks and Buses Holding Inc (filiaal van Daimler AG) een meerderheidsparticipatie in Torc Robotics heeft genomen. Die actie moet wel nog door de Amerikaanse autoriteiten worden goedgekeurd. Michael Fleming, CEO van Torc: “De toenemende vraag in de VS naar wegtransport – onder andere dankzij de e-commerce – schept grote kansen voor zelfrijdende voertuigen en ik ben ervan overtuigd dat een samenwerking met de markleider Daimler Trucks de snelste weg is naar de verkoop van autonome vrachtwagens. Die beslissing past binnen onze missie, levens redden, en voor Torc breekt zo een nieuwe fase aan.”

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo