Intris bereidt ECS2XL voor op een harde Brexit

Bij een harde Brexit zal logistiek dienstverlener ECS2XL krijgen af te rekenen met 150.000 tot 200.000 douaneaangiften per jaar. En aangezien dit scenario steeds waarschijnlijker lijkt, bereidt het bedrijf zich daarop voor.

Het heeft zich hiervoor tot Intris en WiseTech Global gericht. De oplossing die is weerhouden, heet TRIS Smart Tower. Ze automatiseert alle repetitieve en monotone taken zoals terugkerende douaneaangiften. De oplossing is gebaseerd op de ERP-database van ECS2XL. Van zodra de goederen de opslagplaats verlaten, verschijnen de gegevens automatisch in TRIS Customs. Het systeem maakt dan in PLDA een uitvoeraangifte op en verstuurt die naar de Belgische douane. Tegelijk maakt het systeem ook de Britse invoeraangifte op. Alle informatie wordt naar CargoWise verzonden (de internationale oplossing van WiseTech Global), die de Britse invoeraangifte behandelt en vervolgens aan de Britse douaneautoriteiten bezorgt. De UK-invoerrechten en de MRN-nummers worden naar TRIS Customs gestuurd. Tot slot wordt automatische een factuur opgemaakt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo