Kenworth en Toyota komen met een truck op waterstof

Het is duidelijk de week van de waterstof… Enkele dagen na de openbare lancering van de Nikola-vrachtwagens, onthullen Paccar en Toyota een nieuwe, emissievrije Kenworth.

Laat het duidelijk zijn: de brandstofcellen voor de energie zijn volledig van de hand van de Japanse constructeur. Die had eerder trouwens al twee prototypes gemaakt op basis van voertuigen van de Paccar-groep. Die twee voertuigen (‘Alpha’ en ‘Beta’) hebben sinds april 2017 al meer dan 14.000 mijl in normale verkeersomstandigheden afgelegd.

Het prototype Kenworth T680 FCET heeft nu een actieradius van 300 mijl en Toyota Logistics Services, UPS, Total Transportation Services Inc. en Southern Counties Express zullen er tien exemplaren van in gebruik nemen. Ze zullen containers in de buurt van de haven van Los Angeles en Long Beach vervoeren. Het project wordt ook gesteund door Shell en Air Liquide, die overwegen om een volledig laadnetwerk op te zetten. Dat zou aanvankelijk vijf stations hebben voor een productiecapaciteit van meer dan een ton waterstof per dag.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo