Ook Vervoer Daemen schakelt over naar Scania LNG trekkers

Vervoer Daemen (Weelde) kocht onlangs zijn eerste twee Scania’s aan. Het zijn meteen ook de eerste twee LNG trekkers in hun vloot van 18 voertuigen.

Vervoer Daemen is een niche-transporteur. De firma is o.a. gespecialiseerd in het transport van consumptie-eieren en van mest en werkt met twintig Belgische chauffeurs. In hun vloot zitten 18 trekkers en 20 opleggers. Sinds kort zitten daar dus twee Scania’s bij, op LNG. “Het is belangrijk voor het voortbestaan van onze sector dat we actief werken op een aantal milieu-aspecten. Zo zijn we actief bezig met het vergroenen van onze vloot. We hebben zo goed als alleen maar Euro 6 voertuigen, op twee Euro 5 voertuigen na die ook stilaan zullen worden vervangen”, aldus Ruud Daemen.

Scania trok Ruud hierbij aan, omdat ze puur op LNG werken. “Elders is er toch nog altijd een stukje dieselinjectie en Adblue nodig”, voegt Daemen eraan toe. De nieuwe Scania R 410 worden vooral ingezet op middellange tot lange afstanden, overal in de Benelux en Duitsland.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo