Montea ontwikkelt CO2-vrij magazijn in Lummen

Vastgoedontwikkelaar Montea heeft een terrein van 5,5 ha aangekocht in Lummen, waar het een volledig fossielvrij gebouw voor logistieke activiteiten wil bouwen. Volgens Montea is dit een primeur voor België.

De site waarop het gebouw van 30.000 m² zal worden opgetrokken, heeft een strategische ligging: in de onmiddellijke nabijheid van het Albertkanaal en vlakbij de verkeerswisselaar van de E313 en E314 in Lummen. De aankoop van het terrein werd gekoppeld aan de sale-and-rent-back-transactie van de aanpalende bedrijfsgebouwen van Bosal (8.000 m² opslagruimte en 2.400 m² kantoorruimte en parking).

Het gebouw wordt dus volledig vrij van fossiele energiebronnen. De noodzakelijke energie zal worden gehaald uit zonnepanelen en hoogtechnologische warmtepompen. Er wordt zowel op logistieke activiteiten als op productie- en assemblage-activiteiten gemikt.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo