H. Essers breidt Dry Port Genk al uit

H. Essers is gestart met de grondwerken voor een uitbreiding van 16.000 vierkante meter op de Dry Port Genk, waar vroeger de Ford-fabriek stond.

H. Essers nam de eerste 32.000 m2 van Dry Port Genk in december 2018 in gebruik. “De site focust op klanten uit de chemie- en farmasector en is dan ook volledig afgestemd op de opslag van gevarengoed. Het is in alle opzichten een unieke locatie. De intermodaal ontsloten SEVESO-locatie heeft een potentieel van 160.000 vierkante meter aan chemie- en farmaceutische warehouses en geniet een ideale oriëntering als EDC of als RDC met focus op Duitsland, Benelux, Frankrijk, UK en verder. Tot slot grenst de site ook aan het Albertkanaal, en vormt ze zo de perfecte connectie tussen haven en hinterland”, legt Benjamin Hermans, Business Unit Manager, uit.

32.000 vierkante meter in Dry Port Genk, 25.000 vierkante meter in het Gentse Kluizendok, nieuwe afvullijnen in Wilrijk … De laatste 12 maanden realiseerden we een gigantische groei in ons aanbod op het vlak van capaciteit en diensten voor de chemische en farmaceutische industrie. Schitterende cijfers, die we de komende jaren graag nog verder uitbouwen. Niet alleen op het vlak van kwantiteit trouwens, ook op het vlak van kwaliteit schakelen we nog een versnelling hoger.

Het nieuwe warehouse zal in juli 2020 volledig operationeel zijn.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo