Katoen Natie neemt logistieke activiteiten van Nijhof-Wassink in Polen over

Katoen Natie gaat de warehousing en value added logistics-activiteiten van Nijhof-Wassink in Kutno (Polen) overnemen. Polen was nog een blinde vlek in het netwerk voor de (petro)chemie van de Antwerpse logistieke groep.

Bij de overname hoort een terrein van 25,5 ha, 42 silo’s, 15.000 m² buitenopslagruimte, 5 warehouses met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 m² en andere (kantoor)gebouwen. Katoen Natie heeft besloten om in de zeer nabije toekomst de faciliteiten uit te breiden met extra loodsen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo’s.

De overname geldt enkel voor het logistiek centrum in Kutno, Polen. Alle transportactiviteiten van Nijhof-Wassink en de vijf Volvo- en Renault Trucks-dealerbedrijven in Polen blijven behouden onder de Nijhof-Wassink Groep.

Met de overname van de magazijnactiviteiten van Nijhof-Wassink in Polen breidt de Business Unit Petrochemicals haar Europese netwerk van importhubs aanzienlijk uit. “Het overgenomen bedrijf sluit perfect aan bij de bestaande Katoen Natie-structuur, zowel qua geografische ligging als qua kernactiviteit”, zegt de groep in een persbericht. Kutno is strategisch gelegen naast de PCC intermodale terminal met een capaciteit van 250.000 TEU en vlakbij de kruising van de twee hoofdwegen in Polen die Noord-Zuid en Oost-West verbinden. De Poolse faciliteiten zijn via spoor direct verbonden met de belangrijkste Europese havens van Rotterdam, Hamburg, Gdansk/Gdynia en Antwerpen.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo