Logistiek vastgoed stijgt met 11%

Na negen maanden transacties lijkt het erop dat het logistieke vastgoed in België afstevent op een uitstekend jaar 2019. Dat blijkt ten minste uit de eerste balans die JLL heeft opgemaakt.

Eind september 2019 liep het totale volume van de ingebruikname van semi-industriële en logistieke ruimtes al op tot ruim 1,2 miljoen m², wat een verhoging van 18% betekent ten opzichte van 2018. De stijging is sterker voor semi-industrieel dan voor logistiek vastgoed, maar ook die laatste sector groeit niettemin met 11%, met een transactievolume van 509.000 m². De belangrijkste transacties van de voorbije negen maanden zijn het nieuwe distributiecentrum van 60.000 m² dat WDP in Lokeren voor Barry Callebaut bouwt, een ander pand op maat van 41.800 m² dat door Lidl in het Magna Park in La Louvière is gebouwd en de 38.000 m² die Weerts Supply Chain in Milmort heeft neergezet. “Door die ingebruikname ligt het beschikbaarheidscijfer op de logistieke as Antwerpen-Brussel lager dan 3%. We merken sindsdien op de hele markt een opwaartse druk op de huurprijzen”, vertelt JLL.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo