Getrokken materieel: een lichte daling van de markt in 2020

De consultant Gary Beecroft (Clear Consulting) voorziet voor 2019 een daling van de verkoop van getrokken materieel in Europa. Maar hij verwacht dat die daling van korte duur zal zijn en dat de vooruitzichten voor de constructeurs op middellange termijn positief blijven. In 2019 worden de inschrijvingen volgens Beecroft door veel verschillende en structurele redenen naar beneden getrokken: de markt verloopt sinds 2009 in stijgende lijn en dat is nooit voorgevallen gedurende zo’n lange periode, de wagenparken zijn jong en de economische vooruitzichten voor 2020 worden lager ingeschat. Voor 2019 verwacht hij dus een daling van de Europese markt van 6,6%, hoewel bepaalde markten (zoals de Belgische) meer opleggers blijven opnemen dan in 2018. Gary Beecroft voorziet nu dat de marktdaling zich in 2020 zal verderzetten, maar dat de zaken in 2021 zullen verbeteren.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo