blank

Eigen trafiek haven Brussel bereikt nieuw record

Door de spectaculaire daling van de transittrafiek daalde het totaal verkeer in de haven van Brussel tot 6,2 miljoen ton in 2019, maar de eigen trafiek heeft een nieuw absoluut record opgetekend. In 2019 werd ongeveer 5,2 miljoen ton vervoerd. In 2019 daalde de transittrafiek met liefst 31.8 %. De voorzitter van de raad van bestuur, Mohammed Jabour, roept dan ook de twee andere Gewesten op om samen met de Haven van Brussel te onderzoeken hoe ze de transittrafiek nieuw leven kunnen inblazen over de hele as Antwerpen-Brussel-Charleroi. Daarnaast werd de kaap van vijf miljoen ton eigen trafiek voor de tweede keer overschreden. De bouwmaterialen stijgen met 2%, de olieproducten vertonen een lichte daling en containers bereikten een nieuw absoluut record voor dit type transport in Brussel (+20%) met bijna 45 000 TEU. Het palettentransport over de waterweg neemt ook aanzienlijk toe (+17%).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo